Her finder du svar på det meste

  • Man kan skrive sit barn på vores venteliste til alle klassetrin.

    Vi opfordrer til at melde sig passiv på ventelisten (pr. mail til skolens kontor), såfremt man ikke har behov for skoleskifte lige p.t. - man kan altid melde sig aktiv på ventelisten når/hvis et skoleskifte bliver aktuelt. På denne måde afspejler ventelisten kun de elever der lige nu har behov for at komme i betragtning til en ny skoleplads.

    Der er et administrationsgebyr på kr. 200,00 for opskrivning på ventelisten.

    Det er opskriverens ansvar at ajourføre mailadresse og mobilnummer løbende – det gøres med MitID via ovenstående link.

    Forældre til elever der kontaktes om plads på skolen, vil blive inviteret til en personlig samtale med skoleleder og klasselærer forud for endelig optagelse.

    Skriv dig på venteliste hér

  • Skolestart foregår i det kalenderår, hvor barnet fylder 6 år. Sådan siger loven. Hvis forældre ønsker at udskyde skolestarten til det kalenderår, hvor barnet fylder 7 år, skal de ansøge kommunens børne- og ungeforvaltning om godkendelse af udskydelsen.

    Bordings Friskole optager hvert år 44 elever til skolestart i børnehaveklasse. Mindre søskende til nuværende elever på skolen har fortrinsret og ca. halvdelen af pladserne optages hvert år af søskendeelever.

    Når et barn er optaget til skolestart i børnehaveklasse, er det tillige sikret en plads i Fritidsordningen.

    Ansøgning om optagelse til børnehaveklasse skal ske senest 31. august (ændret i 2023) i dét kalenderår hvor barnet i løbet af året fylder 4 år for at kunne deltage i lodtrækningen om plads. Efter denne frist står man på ventelisten, men deltager altså ikke i lodtrækningen, som foretages i november måned. Søskende til nuværende elever er sikret optagelse, når de indskrives som beskrevet herover.

    Ansøgning sker ved at skrive sit barn på Bordings Friskoles elektroniske venteliste.

  • Ansøgning sker ved at skrive sit barn på Bordings Friskoles elektroniske venteliste. Forældre der deler folkeregisteradresse med barnet, kan logge ind på Ventelisten med MitID.

    Vi anmoder alle om at skrive en motiveret ansøgning/tekst på opskrivningen, således vi kan læse bl.a. hvorfor et skoleskifte er ønsket og hvorfor Bordings Friskole er valgt.

    Vi opfordrer til at man ringer til kontoret på Bordings Friskole og beder om at blive sat passiv på ventelisten, hvis man ikke pt er interesseret i et skoleskifte. Dette for at ventelisten altid afspejler kun de der ønsker skoleskoleskifte pt. Man kan altid melde sig aktiv igen på ventelisten, og bevare sin anciennitet, ved at henvende sig til kontoret.

    Bordings Friskole forbeholder sig retten til at indbyde opskrevne elever til samtale om eventuelt ledige pladser, uanset opskrivningsdato – dvs. anciennitet på ventelisten ikke alene er afgørende for kontakt. Dette er fordi vi bl.a. ser på den individuelle ansøgning sammenholdt med klassens sammensætning, kønsfordeling o. lign.

    Bliver man indbudt til samtale om en ledig plads er man ikke garanteret pladsen. Selve samtalen er en gensidig forventningsafstemning og først efter samtalen kan man blive tilbudt pladsen.

    Såfremt man tilbydes en plads og takker nej til denne, vil man blive sat passiv på ventelisten og som udgangspunkt ikke blive tilbudt en plads igen.

    Bordings Friskoles elektroniske venteliste.

  • UU-vejleder Randi Lindeneg fra Ungdommens Uddannelsesvejledning kan træffes på

    tlf.2443 6193 - t08e@kk.dk

    Du kan læse mere om UU-vejledningen hér

    Bordings Friskole har indgået aftale med UU København om uddannelsesvejledning, jf. Bekendtgørelse om kommunal ungeindsats for unge under 25 år §4, til vores elever, og derved får UU København og UU-vejlederen behandlingshjemmel (jf. databeskyttelsesforordningen), så vi kan arbejde tæt og godt sammen - selvfølgelig i fortrolighed.

    UU København og Børne- og Ungdomsforvaltningen vil kunne behandle personoplysninger af almindelig, fortrolig og følsom karakter, når behandlingen er nødvendig af hensyn til udførelse af en opgave som henhører under offentlig myndighedsudøvelse, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra c og litra e, samt artikel 9, stk. 2, litra g.

  • Udmeldelse skal ske skriftligt til skolens leder på en udmeldelsesblanket. Denne kan rekvireres på skolens kontor. Der betales skolepenge for den måned, hvor skolegang opsiges samt for den efterfølgende måned, forudsat skolegang ikke ophører efter denne måned.

    Ved udmeldelse i løbet af juni måned eller med udgangen af et skoleår, betales også skolepenge for juli måned. Dette gælder også for afgangselever efter 9. klasse.

  • Bordings Friskoles trafikpolitik er udarbejdet med henblik på at sikre elevernes skolevej og hindre ulykker på vej til og fra skole. Trafikpolitikken skal bidrage til at gøre skolens elever til gode og ansvarsfulde trafikanter.

    Du kan læse hele Bordings Friskoles trafikpolitik hér

  • Alle elever med bopæl i Københavns kommune kan deltage i den gratis tandpleje på kommunens børnetandklinik på Panumklinikken, Nørre Allé 20, reception 4B, 2200 Kbh N - tlf. 3530 3960.

    For elever med bopæl uden for Københavns kommune skal forældre indhente oplysning hos bopælskommune om, hvor der ydes gratis tandpleje.

  • Skolens tale-/hørelærer er Anne Zeutner Andersen (PPR -Indre By/Østerbro).

    Tlf. 2330 9242 - ik1t@kk.dk. Træffes efter aftale.

  • Sundhedsplejerskerne (PPR Sundhedsplejen Indre By/Østerbro) træffes efter aftale:

    Helle Okholm tlf. 2777 0252 - FL06@kk.dk

    Lotte Dahlström tlf. 2777 0253 - FL07@kk.dk

    Læs sundhedsvejledningen hér

  • Der er en skolepsykolog tilknyttet skolen. Skolepsykologens arbejde består i – gennem samarbejde med skolens resursecenter – at hjælpe de børn, der af faglige eller andre grunde har behov for støtte. Henvisning sker altid efter aftale med forældre, og altid i samråd med klasselærer. Kontakt kan formidles gennem skolens resursecenter.

  • Skolepenge betales over 12 måneder. – og er for skoleåret 2024/25:

    1. barn: 1.930 kr. – 2. barn: 1.445 kr. – 3. barn: 480 kr. - pr. måned

    Forældrebetaling for Fritidsordning (SFO) betales over 12 måneder – og er for skoleåret 2024/25:

    1. barn: 1090 kr. – 2. barn: 810 kr. - pr måned

    Indbetaling sker gennem tilslutning til Betalingsservice og senest den 5. i måneden.

    Søskende moderation kan kun gives, såfremt skolepenge betales af samme forælder. Ligeledes skal halvsøskende dele samme folkeregister adresse.

    Skolens bestyrelse har besluttet at skolepengene i 9. klasse betales over 11 rater i stedet for 12. Det betyder konkret, at elever i 9. klasse betaler 2106 kr. pr. måned. Til gengæld er juli efter endt eksamen betalingsfri.

    Som en del af skolepengene indbetales der ligeledes hver måned til elevernes lejrskole afholdt i hhv. 5., 7. og 9. klasse.

    Satserne er:
    3. - 5. kl.: 50 kr./md.
    6. - 7. kl.: 75 kr./md.
    8. - 9. kl.: 200 kr./md.

    Pengene til lejrskoler er en del af skolepengene, og er således obligatoriske. De tilbagebetales ikke, hvis en elev forlader skolen.

    Hvis en lejrskole er afholdt inden klassen har "opsparet" det forbrugte beløb og en elev forlader skolen inden betalingen for lejrskolen er fuldendt, opkræves det manglende beløb.

  • Kommer snart….

  • Elever tilbydes støtte- og specialundervisning på alle klassetrin, når de af faglige, sociale eller psykiske grunde har behov for særligt tilrettelagt undervisning og støtte. Omfang og form bestemmes i samarbejde mellem forældre, skolepsykolog og lærere. I specialundervisningen indgår også tale- og høreundervisning. Støttetiltag til elever/klasser med særlige behov tilrettelægges af skolens resursecenter.

    Leder: Louise Valdbjørn tlf. 2270 0138 - lv@bordings.dk

    Du kan læse mere om Bordings Friskoles resursecenter hér

  • Fra 4. klasse skal eleverne selv erhverve sig en PC til brug i undervisningen.

    Skolen er behjælpelig med installation af programmer samt service ved almindelige brugerproblemer.

    Skolen er uden ansvar, hvis computer mistes på skolen. Elevens PC skal således være dækket af familiens indboforsikring.

  • I skoletiden må ingen elev forlade skolen uden tilladelse. Elever i 7.-9. kl. må efter skriftlig tilladelse fra hjemmet forlade skolens område i 10- og 12-frikvartererne.

    Det er ikke tilladt for skolens elever at ryge i skoletiden. Hverken på skolen eller når matriklen forlades.

    Beskadigelse af bygninger, inventar, skolemateriel mv. medfører erstatningspligt, når årsagen er grov uforsigtighed eller voldsom adfærd. Farligt og generende legetøj må ikke medbringes på skolen. Dette gælder tillige for større pengebeløb, kostbart elektronisk udstyr og lignende.

    Alle elevernes ejendele bør være tydeligt mærkede med navn. Har en elev mistet noget, meddeles det til klasselærer. Fundne sager afleveres til lærer eller på kontoret. Skolen påtager sig intet ansvar for bortkomne genstande.

    Løbehjul og skateboards skal forblive i gården - i dertil indrettede stativer i Nordgården.

    Vi anmoder om, at elever er dækket af en familie-/indboforsikring og af en ulykkes- og ansvarsforsikring.

  • Forældre har mulighed for at søge om nedsættelse af skolepenge og forældrebetaling til fritidsordningen. Ansøgningsskema og vejledning kan findes på ForældreIntra primo august eller afhentes på kontoret. Ansøgningen skal være skolen i hænde inden 1. september.

  • Den norske professor Dan Olweus definerer mobning således: ”En person bliver mobbet eller chikaneret, når han eller hun gentagne gange og over en vis tid bliver udsat for negative handlinger fra én eller flere personer. Almindeligt drilleri er ofte af spontan karakter og kærligt ment. For at man kan kalde det for mobning, skal en person altså gentagne gange have været udsat for ubehagelig, nedværdigende og sårende behandling fra én eller flere personer, der udfører disse negative handlinger.”

    Mobning kan udøves både direkte og indirekte.

    Læs hele Bordings Friskoles antimobbestrategi hér

  • 0. – 2. kl.:
    Eleverne har ikke mobiltelefoner med i skole eller SFO. Er de med alligevel, skal de forblive slukket i tasken. Elever kan låne skolens telefon ifm. legeaftaler og lign.

    3. – 9. kl.:
    Elevernes mobiltelefoner indsamles af lærerne i 1. time og udleveres igen ved skoledagens afslutning.

    Telefonerne opbevares i et aflåst skab i klassen.

    Telefonerne kan tages frem i undervisningen, hvis de skal bruges dertil.

    Det er ikke tilladt at fotografere andre uden deres tilladelse.

    Det er altid familiernes ansvar når eleverne medbringer mobiltelefoner.

  • På Bordings har vi to spor fordelt på Børnehaveklasse - 9. klasse.

    Vi forsøger at have en ligelig kønsfordeling i klasserne. Der må være op til 22 elever pr. klasse.

    Pr. 5. september 2024 er der 420 elever indskrevet på Bordings Friskole.

  • Det er (ifølge Lægemiddelloven) ikke tilladt for skolen at udlevere medicin til elever. Elever kan altså ikke hente fx hovedpinepiller på kontoret på Bordings Friskole.

    I ekstraordinære tilfælde kan klassens lærer, efter kontakt med hjemmet, få udleveret smertestillende håndkøbsmedicin på kontoret til en elev.

  • Hvis dit barn har glemt noget på skolen, så husk at gennemgå glemte sager (under trappen på Gysergangen).

    Den 1. i hver måned i løbet af skoleåret vil glemte sager blive tømt og kørt til genbrug.

  • Fritidsordningen (SFO) er for elever fra børnehaveklasse til 3. kl.

    Den er åben på alle skoledage fra kl. 7:30 – 9:00 og igen fra kl. 14:00 – 17:00.

    Herudover er den lukket på alle skolens ferie- og fridage – dog åben i vinterferien (uge 7) samt de første to uger og den sidste uge i sommerferien.

    Her kan du se SFO folderen

  • FRISKOLEGÅRDEN
    Friskolegården er Bordings lejrskole. En dejlig, gammel firelænget bondegård i landlige omgivelser i Klippinge på Stevns – et åndehul for børn, lærere, forældre og skolekreds. Friskolegården er indrettet med køkken, opholdsrum og sovesale til ca. 40 personer. Desuden er der to shelters bagved stuehuset samt et mindre antal madrasser, der kan lægges på gulvet. Udenfor er der boldbane, klatretræer og et krat med huler.

    Alle klasser har mulighed for at komme på lejrtur på Friskolegården én gang om året. undtagen de år hvor turen går til andre steder i landet. Derudover har hver klasse hvert år en fredag/lørdag eller lørdag/søndag på Friskolegården for børn og forældre. Disse klasseweekender har både et socialt og praktisk formål. Her er tid til at banke børnene i fodbold, plads til at holde festmiddag og mulighed for at kigge på stjerner om natten! Men forældrene skal i løbet af weekenden også udføre arbejdsopgaver på Friskolegården som en del af den løbende vedligeholdelse – det er typisk rengøring, malerarbejde og småreparationer.

    Når Friskolegården ikke er optaget af lejrskoler og klasseweekender kan lærere, forældre og andre skolekredsmedlemmer leje Friskolegården til ferier samt private fester og arrangementer. Forårets små ferier og sommerferieugerne trækkes der lod om efter at ønsker er modtaget senest 10. januar samme kalenderår.

    FRISKOLEGÅRDSUDVALGET
    Bordings Friskole lejer Friskolegården af Gjorslev Gods, der står for en udvendige vedligeholdelse, men den indvendige vedligeholdelse er baseret på frivilligt forældrearbejde. Alle klasser har en eller flere forældrerepræsentanter i friskolegårdsudvalget, der planlægger vedligeholdelsen af gården, fordeler klasseweekender og koordinerer de arbejdsopgaver, forældrene skal udføre på klasseweekenderne.

    Friskolegårdsudvalget mødes tre gange om året. To gange foregår det på Friskolegården. Det er i november for at gøre Friskolegården vinterklar og så igen i marts for at gøre gården klar til de første lejrskoler og planlægge forårets arbejdsopgaver. Endelig mødes udvalget på skolen lige inden sommerferien og her lægges næste skoleårs arbejdsweekender, og efterårets arbejdsopgaver planlægges.

    HISTORIEN
    Friskolegården var indtil 1. januar 2024 ejet af Ole Elbek, der boede på den store nabogård. Ole er nevø til Karen Andersen, der engang var lærer på Bordings Friskole. Hun arvede det, der nu kaldes Friskolegården, fra sine forældre og besluttede i 1976 at leje gården ud til skolen. Det blev til en kontrakt på 10 år, og denne kontrakt er siden blevet fornyet flere gange. Friskolegården er nu solgt til Gjorslev Gods, der har købt hele Ole Elbæks ejendom.

    I begyndelsen påhvilede det skolesamfundet at vedligeholde Friskolegården både udvendig og indvendig, og forskellige større arbejder som fx renoveringen af køkkenet er således sket med arbejdskraft fra forældre. Senere er det blevet til, at det kun er den indvendige vedligeholdelse, som er skolesamfundets arbejde - resten stod Ole Elbek som ejer for, og det er nu en opgave for Gjorslev Gods.

    Friskolegården giver eleverne en enestående mulighed for at komme på lejrskole hvert år, forældrene en mulighed for arbejdsfællesskab og hygge på klasseweekenderne og alle i skolesamfundet en mulighed for et sted at holde privat fest eller ferie.

    LEJE AF FRISKOLEGÅRDEN
    Forældre, medarbejdere og medlemmer af skolekredsen i øvrigt kan leje Friskolegården.

    Det koster 90 kr./voksen/overnatning og 30 kr./barn/overnatning og 1200 kr. som max for en overnatning. Hvis du vil leje gården, skal du henvende dig til Jette Linnert Fuglebæk på forældreintra eller 26 28 93 03 eller jettefuglebaek@hotmail.com.

    Man kan betale for leje af gården ved at overføre penge til reg.nr.: 0400 kontonr.: 4021819218

    Man kan også betale med mobilepay til 26 28 93 03

    Der trækkes lod om forårets små ferier og sommerferieugerne. Ønsker skal sendes til Jette på intra, mail eller sms senest 10. januar, hvorefter der trækkes lod.

    Friskolegårdens adresse er:
    Tomsgårdsvej 1, 4672 Klippinge

    Kontaktperson er: Jette Linnert Fuglebæk 26 28 93 03

  • Når en elev på grund af sygdom eller af anden årsag har været fraværende fra undervisningen, skal meddelelse gives til klasselærer.

    Fritagelse for 1-2 dage konfereres mellem hjem og klasselærer, mens fritagelse for 3 dage og derover – efter skriftlig anmodning - skal bevilges af skoleleder.

    Vi henstiller til forældre, at kun sygdom i almindelighed er gyldig grund til forsømmelse, og at forældre – så vidt det overhovedet er muligt – undlader at bede eleverne fri i skoletiden. Husk på, at en elev ved fravær mister adgangen til undervisning og læring, men også, at klassen mister en deltager i det hverdagsfællesskab, som er så afgørende for klassens trivsel og arbejde!

  • Vi forventer, at skolens elever møder til tiden – og dermed så tidligt om morgenen og til hver lektion, at de kan være parate til undervisning, når klokken ringer.

    Skoledagen er opdelt i moduler af dobbeltlektioner.Tidspunkter for lektionsskift inden for et modul er angivet i parentes.

    Skoledagen er for de fleste elever fra kl. 8.15 - 14 el.15. Dog møder de mindste klasser gennemgående først kl. 9.

    Indskolingen på Bordings er som udgangspunkt lektiefri. Dog er den ikke øvefri, så man kan forvente at skulle træne læsning, tal, tabeller og lign. derhjemme. Ligeså kan det princip naturligvis fraviges, hvis det vurderes at være det rigtige for eleven/klassen.

    Det må forventes, at mængden af hjemmearbejde for eleverne vil vokse med elevernes klassetrin.

    1. MODUL
    08:15 - (09:15) - 09:55

    FRIKVARTER
    09:55 - 10:15

    2. MODUL
    10:15 - (11:00) - 11:45

    FRIKVARTER
    11:45 - 12:30

    3. MODUL
    12:30 - (13:15) - 14:00

    FRIKVARTER
    14:00 - 14:05

    7. LEKTION
    14:05 - 14:50

  • Skolen har to elevråd - ét for 4.-6. kl. og ét for 7.-9. kl.

  • Hér kan du læse Bordings Friskoles datapolitik.

  • At gå i børnehaveklasse er også at gå i skole, og det skal børnene have tid og rum til at lære sig. Derfor beskæftiger de sig med leg, idræt, drama, fortælling, musik, værkstedsarbejde om sprog og tal samt andre sociale og faglige aktiviteter, som alle tjener til at gøre dem fortrolige med hinanden, med at arbejde sammen og med skolens liv. Igennem året deltager klasserne også i emneuger sammen med 1.-3. klasserne.

    Målet med børnehaveklassen er, at eleverne udvikler deres evner til at arbejde og at lære, får en større social forståelse for hinanden, udvikler deres fantasi og kreativitet – og frem for alt får en stor portion glæde og selvtillid til deres videre skolegang.

    Børnehaveklasserne møder hver dag kl. 9 og har fri kl.14. Før og efter skoletid kan de bruge Fritidsordningen, som foregår i børnehaveklassernes lokaler.

  • Forældre har mulighed for at anmode om lån af skolen til arrangementer, hvor klassens elever deltager, fx kvartalsfødselsdage og andre skolearrangementer, og som slutter senest kl. 20.

    Alle arrangementer, hvor forældre ønsker at bruge skolens lokaler, skal aftales i god tid inden afholdelse med Annette Bang på kontoret, tlf. 35386908 - ab@bordings.dk.

  • Skolekredsen består af forældre og andre, der føler sig knyttet til skolens virke. Skolens forældre er automatisk medlemmer af skolekredsen.

    Andre, der føler sig knyttet til skolen og som kan støtte dens formål, kan melde sig ind ved henvendelse til kontoret. Medlemskab af skolekredsen forudsætter endelig godkendelse af bestyrelsen.

    SOM MEDLEM KAN DU

    • deltage og stemme på skolens generalforsamling

    • opstille og deltage i valg til skolens bestyrelse

    • få indbydelse til visse møder og arrangementer for forældre og skolekreds

    Medlemskab tegnes for ét år ad gangen. Medlemskab gælder for det følgende kalenderår, når kontingent er indbetalt senest d. 30. november.

    Kontingent er 50 kr. for enkeltpersoner og 75 kr. for par.

    Tilmelding sker ved at sende tilmelding pr. email til skolens kontor - og derefter at indbetale kontingent.

    Betaling: Kontingent betales ved at overføre beløbet til skolens bankkonto i Nordea - reg.nr. 2191, konto 8030025238, mærket ”Skolekreds”.

  • Familier på Bordings Friskole kan ansøge om at få tilskud til elevbefordring, hvis man bor længere end 5 kilometer fra skolen.

    Hvert år udregner Fordelingssekretariatet, der har til formål at fordele tilskud til friskoler og private grundskoler i henhold til Lov om friskoler og private grundskoler, hvor stort et befordringstilskud den enkelte skole vil få tildelt. Til afstandsmålingen sender Bordings Friskole elevdata (”257 – Udtræk Elever”) til Fordelingssekretariatet.

    Alle elever, der opfylder afstandskriterierne kan ansøge om befordringstilskud en gang pr. skoleår.

    Skolen modtager herefter den konkrete bevilling – typisk i december måned. Herefter fordeler skolens Friplads- og befordringsudvalg det tildelte beløb mellem skolens berettigede ansøgere. Tildeles man et tilskud, får man besked via ForældreIntra senest februar måned, og beløbet bliver modregnet skolepengeopkrævningen for marts måned.

    Ansøgningen skal afleveres på skolens kontor senest den 30. november.

    Ansøgningsskema fås ved henvendelse til kontoret.

  • I 9. klasse skal du aflægge syv obligatoriske prøver. Fem bundne prøver og to prøver som findes ved udtræk.

    De fem bundne prøver er: En skriftlig og mundtlig prøve i dansk, en skriftlig prøve i matematik, en mundtlig prøve i engelsk og en fælles mundtlig prøve i fagene fysik/kemi, biologi og geografi.

    Børne- og Undervisningsministeriet udtrækker de to udtræksprøver, som du skal aflægge prøve i. Én prøve fra den humanistiske fagblok (skriftlig engelsk, skriftlig tysk/fransk/mundtlig tysk/fransk, historie, samfundsfag og kristendomskundskab) og én prøve fra den naturfaglige fagblok (skriftlig biologi, geografi og fysik/kemi, mundtlig matematik og idræt).

    Du får at vide, hvilke prøver der er udtrukket, fem dage inden de skriftlige prøver begynder.

    Bordings Friskole er delvist prøvefri, idet skolen er fritaget for at afholde prøve i kristendomskundskab og historie.